Najveći broj poena
15

Mrtva trka Rozića i Gordića za historiju ABA lige, bh. košarkaš u boljoj situaciji

F. Z.
Foto: Partizan NIS/Nemanja Gordić
Foto: Partizan NIS/Nemanja Gordić
Nemanja Gordić je svojim trojkama i izuzetno važnim pogođenim šutevima u posljednjih deset minuta utakmice sinoć donio pobjedu Partizanu protiv Crvene zvezde rezultatom 75:72.

Gordić je sinoć postigao 12 poena protiv gradskog rivala i tako je na vječnoj listi igrača s najvećim brojem postignutih poena u ABA ligi prestigao Nebojšu Joksimovića na drugom mjestu. Gordić je do sada u karijeri u ABA ligi postigao 2.750 poena, a Joksimović je sada drugi sa 2.746.

Na prvom mjestu trenutno je Marin Rozić sa 2.763 postignuta poena, svega 13 više od Gordića. S obzirom na to da je i Rozić još uvijek aktivan košarkaš i da nosi dres zagrebačke Cibone, koja nastupa u ABA ligi, ove sezone očekuje nas mrtva trka dva košarkaša za prvo mjesto.

Gordić je mnogo bliže tom rezultatu, ako je suditi po broju postignutih poena ove sezone, iako je Rozić trenutno prvoplasirani. Košarkaš Cibone do sada je postigao 14 poena u šest utakmica i na prosjeku je od 2.3 poena. Rozić ima i utakmicu manje, a večeras Cibona u Zagrebu dočekuje Krku.

Gordić je s druge strane ove sezone postigao ukupno 67 poena u sedam utakmica i na prosjeku je od 9.6 poena po susretu.