Oglasio se na Twitteru
13

Morris optužen da je namjerno stao na Dončićev skočni zglob, Slovenac sumnjičav

D. B.
Košarkaš LA Clippersa Marcus Morris se suočio s optužbama da je namjerno stao na već povrijeđeni skočni zglob igrača Dallas Mavericksa Luke Dončića, a optužbe je odbacio obraćanjem putem Twittera.

Incident se dogodio početkom trećeg perioda igre, Morris je došao s lijevog krila do Dončića te je lijevom nogom nagazio njegovo lijevo stopalo i doslovno ga izuo.

Na društvenim mrežama su se pojavili komentari da je Morris to učinio namjerno, ali je on to demantovao.

"Ovu igru igram poštujući sebe i druge. Ludost je pomisliti da bih pokušao nekoga povrijediti. Deset godina igram protiv najboljih, držim se morala i napornog rada. Takmičim se i to ostavljam na parketu na svakoj utakmici. Košarka nikad nije bila toliko ozbiljna da pokušate povrijediti nekoga. Ne izvinjavam se, bila je to greška. Igram zbog takmičenja", napisao je Morris.

[TWITTER]1298467901117104128[/TWITTER]

Međutim, Dončić je bio skeptičan.

"Imam svoje mišljenje. Nadam se da nije bilo namjerno, recite mi šta vi mislite. Svaka osoba ima svoje mišljenje. Treba nastaviti dalje", kazao je Dončić.

Clippersi su pobijedili Maverickse rezultatom 154:111, a Dončić je utakmicu završio s 22 poena, osam skokova i četiri asistencije.