Dušan Vujošević
0

"Moramo biti ponosni, ja jesam"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Partizana držali su Olympiacos u "šah-matu" tokom polufinalnog ogleda na pariškom Final Fouru, ali na kraju su posrnuli nakon pet minuta dodatnog vremena (83-80).

U osnovnom dijelu je prvo Kecman izjednačio tricom na 65-65, a potom je u kontri McCalebb položio loptu za 67-65. Olympiacosu je za zadnji napad ostalo osam sekundi za koje vrijeme su i izjednačili.

Teodosić je potpuno promašio šut za tri poena, no loptu je dočekao sjajni Childress i zakucao za produžetak u kojem su "djeca Pireja" bila bolja od košarkaša Partizana.

"Izgubili smo, nesretno i nespretno. No, neke takve utakmice smo ove sezone pobjeđivali i zato nemamo pravo biti previše tužni. Olympiacos je sjajna ekipa, prepuna iskusnih igrača, a mi smo ih ipak držali u šaci. Naravno, mogli smo pobijediti, ali jedna je lopta otišla na suparničku stranu i to je to", rekao je trener Partizana Dušan Vujošević i nastavio: "Moramo biti ponosni kako smo igrali cijelu sezonu. Ja i jesam ponosan. Baš u svakoj utakmici smo reagirali kao tim. Svaki od igrača se dao u kolektiv i to je najveća dobit. Svaka čast svakome ponaosob i iako će biti teško želim da se regeneriramo za utakmicu s CSKA-om za treće mjesto i da sa stilom zaključimo sezonu."