Uvjerljiv trijumf
6

Mladi Krajišnik pobjednik 13. memorijala "Davorin Popović Dačo"

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Košarkašice Mladog Krajišnika pobjednice su 13. memorijala ''Davorin Popović Dačo'', nakon što su u finalu savladale ekipu Željezničara sa 72:37.

Treće mjesto osvojila je ekipa Livna, koja je bila bolja od tuzlanskog Jedinstva sa 64:58.

Trener Mladog Krajišnika Darko Kosić zadovoljan je nastupom svojih košarkašica kojima je turnir poslužio kao dodatno uigravanje pred početak nove sezone prvenstva Bosne i Hercegovine.

"Zadovoljan sam našim nastupom na turniru. Dao sam priliku nekim za dokazivanje igračicama kadetskog uzrasta koje su opravdale povjerenje i upisale dvije uvjerljive pobjede. Igrat ćemo još dvije prijateljske utakmice pred početak sezone u kojoj želimo izboriti plasman u playoff", rekao je Kosić u izjavi za Fenu.

Trenerica Željezničara Edina Ljubunčić zadovoljna je organizacijom turnira za koji je emotivno vezana još od igračkih dana.

"Imala sam priliku igrati pred Dačom zbog čega sam veoma emotivno vezana za ovaj turnir. Pokušavamo uigrati ekipu za narednu sezonu i nadam se da ćemo uspjeti dovesti pojačanje na centarskoj poziciji. Zadovoljna sam kako je sve izgledalo, a mislim da su se i naši gosti osjećali dobro", kazala je Ljubunčić.

Za najvrijedniju igračicu turnira (MVP) izabrana je košarkašica Mladog Krajišnika Nikolina Zubac.