Veliki uspjeh košarkaša OKK Spars
2

Mladi košarkaš Nedim Buza MVP turnira u Moskvi

Klix.ba
Mladi košarkaš OKK Spars iz Sarajeva Nedim Buza proglašen je za najkorisnijeg igrača međunarodnog turnira koji se održao u Moskvi.
Na kampu "Basketball Without Borders" koji se protekla tri dana održavao u glavnom gradu Rusije učestvovalo je 45 najtalentovanijih igrača iz 25 zemalja Evrope.

"Buza je prvi igrač iz BiH koji je dobio jedno ovakvo laskavo i obavezujuće priznanje. Ako su košarkaške veličine poput Andreja Kirilenka, Timofeja Mozgova, Alekseja Šveda i ostalih, dodjelile ovakvo priznanje našeme Buzi, onda je pred njim sasvim sigurno svijetla budućnost", navode u saopštenju iz OKK Spars.

Ko zna, dodaju, možda je ovo naznaka da će se za koju godinu Buza pridružiti Mirzi Teletoviću u NBA-u, najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi.

"Ovo je još jedan uspjeh koji jasno pokazuje zrelost OKK Spars, koji je sigurnim korakom gradio svoju putanju uspjeha u proteklih sedam godina te postao respektabilan kolektiv i primjer sportske organizacije koja ima svoju misiju, viziju i strategiju sa jasnim ciljevima i zadacima", saopštili su iz ovog kluba.