|

Mladi bh. košarkaš Anes Begić preminuo u Italiji nakon duge borbe s leukemijom

Mladi bh. košarkaš Anes Begić preminuo u Italiji nakon duge borbe s leukemijom
1.250
N. K.
21.3.2020. u 14:27
22
komentara
1,2k

dijeljenja
Mladi bh. košarkaš Anes Begić preminuo u Italiji nakon duge borbe s leukemijom Anes Begić (Foto: Facebook)
Mladi bosanskohercegovački košarkaš Anes Begić (16) preminuo je u bolnici u Italiji, potvrdio je za portal Klix.ba Nedžad Rožajac, predsjednik Košarkaškog kluba Kakanj.
Begić je svoj, nažalost, kratki košarkaški put počeo u kakanjskom klubu, koji se također oglasio na svojim zvaničnim stranicama.

"Dobili smo tužnu vijest. Nakon duge borbe naš Kakanjac i košarkaš Anes Begić je preminuo sinoć u bolnici u Italiji. Neka mu dragi Allah podari lijepi Džennet i vječni rahmet, a njegovoj porodici sabur", stoji u objavi KK Kakanj.

Dobili smo tužnu vijest. Nakon duge borbe naš kakanjac i košarkaš Anes Begić je preminuo sinoć u bolnici u Italiji.Neka mu dragi Allah podari lijepi Džennet i vječni rahmet, a njegovoj porodici sabur.

Posted by KK Kakanj - Oficijelna stranica on Saturday, March 21, 2020

O Anesu i njegovoj borbi za zdravlje bh. i šira javnost je čula kada su njegovi školski drugovi obrijali glave u znak podrške oboljelom prijatelju. Nakon toga su ispred zgrade u kojoj Anes stanuje priredili vatromet i bakljadu kako bi svojim prijateljskim gestom osnažili Anesa u njegovoj borbi.Organizovana je bila i velika humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za njegovo liječenje, a nakon višemjesečnog boravka u bolnici u Sarajevo, Anes je s roditeljima otputovao u Italiju.

Tamo je nastavio svoju borbu, ali nažalost nije uspio pobijediti bolest.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...