Košarka
0

Mlade bh. košarkašice otputovale na EP u Crnoj Gori

FENA
Ženska U-20 košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Crnu Goru gdje će nastaviti pripreme uoči početka evropskog prvenstva B-divizije.

Evropsko prvenstvo počinje 2. jula u Podgorici, a izabranice selektorke Mare Lakić-Brčaninović do tada će se pripremati na Cetinju.

"Dobro smo odradili prvi dio priprema. Nije bilo povreda, atmosfera u ekipi je odlična, a djevojke su odlično podnijele teške treninge. Na Cetinju ćemo nastaviti s pripremama do 1. jula, a narednog dana počinje težak raspored evropskog prvenstva. Pojačat ćemo pripreme na još veći nivo da bi početak takmičenja dočekali maksimalno spremni", kazala je Lakić-Brčaninović u izjavi Feni.

Reprezentaciji se priključila najbolja bh. igračica Marica Gajić i sigurno će biti lider ekipe koja želi plasman u evropsku A diviziju. BiH će na prvenstvu igrati protiv Velike Britanije, Švedske, Rumunije, Crne Gore, Grčke, Litvanije, Austrije, Bugarske i Izraela.

"Prvi meč igramo 2. jula protiv Grčke, jednog od favorita takmičenja, a vjerujem da u tom meču nećemo imati problema i da ćemo pobijediti. Drugi meč je protiv Crne Gore koju smo već u toku priprema dva puta savladali bez Marice Gajić i Nikoline Babić. U svakom slučaju, očekujem da ćemo se plasirati u A diviziju, a to je primarni cilj našeg tima na ovom takmičenju", dodala je selektorka BiH.

Mara Lakić-Brčaninović na prvenstvo je povela Maricu Gajić, Nikolinu Babić, Nikolinu Delić, Anđelu Delić, Nikolinu Džebo, Melisu Brčaninović, Anidu Ćorović, Anelu Alagić, Lejlu Omerbašić, Nedžlu Kovačević, Jovanu Marković i Almu Jusupović.