Predstavljena ekipa
0

Mirza Teletović već nosi dres Brooklyn Netsa sa brojem 33

Piše: J. H.
Ekipa Brooklyn Nets predstavljena je u Barclays Centru na popularnom Media Dayju, koji svi NBA timovi organiziraju uoči početka sezone.

Mirza Teletović, najbolji bh. košarkaš i kapiten reprezentacije BiH nosit će broj 33 na dresu u svojoj prvoj sezoni u Netsima. Ovaj Jablaničanin vodio je tim Ace Petrovića do prvog mjesta u proteklim kvalifikacijama za Eurobasket 2013. koji se održava u Sloveniji.

Prema pisanju američkih medija, velika su očekivanja od bivšeg krilnog centra španske Caje Laboral. Trener Netsa Avery Johnson opisao je Teletovića kao košarkaša koji "može šutirati sa parkinga i pogoditi" čime je možda i otkrio šta će biti zadatak kapitena košarkaških Zmajeva u njegovoj ekipi.

Mirza Teletović je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa 16 godina. Prošle godine je bio prvi strijelac Eurolige sa 21,7 koševa po utakmici. On je bio tek drugi igrač u posljednjih sedam godina kojem je uspjelo da ima prosjek veći od 20 koševa u najelitnijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Teletović je proteklu sezonu španske ACB lige završio odličnim prosjekom. U 34 utakmice, Mirza je u prosjeku postizao 16,3 poena i imao 6,9 skokova

Mirza je imao procent šuta za tri poena od 43,1 posto i u Evropi je poznat kao jedan od najboljih "tricaša".

Netsi će novu sezonu početi pripremnom utakmicom protiv Philadelphije 13. oktobra. Nakon toga, sastaju se sa Washingtonom, Bostonom i New Yorkom. Zvanična NBA sezona za Teletovića počinje 1. novembra, kada u Barclays Centru dočekuju New York.

NBA