Košarka
299

Mirza Teletović: U Tuzli je nemoguće izgubiti

Piše: N. J.
Mirza Teletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Teletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prepunoj tuzlanskoj dvorani savladala selekciju Islanda 72:62 u 2. kolu kvalifikacija za Eurobasket 2015.

Naš najbolji košarkaš, Mirza Teletović, i večeras je briljirao u dresu BiH te postigao 29 poena.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Islanđani su nezgodni, niski su i napadaju izvana. Pad u posljednjoj četvrtini nam se nije smio desiti", izjavio je Teletović za BHT nakon utakmice.

Naš naredni protivnik, u 3. kolu, je selekcija Velike Britanije koju je naša reprezentacija prije četiri dana savladala u Londonu 67:80.

"Britanci imaju dobru ekipu, ali se nisu najbolje pripremili za meč protiv nas u Londonu. Ipak, mislim da imamo kvalitet da ih savladamo i na domaćem parketu", naveo je kapiten bh. reprezentacije.

Bh. košarkaši večeras su imali sjajnu podršku u dvorani Mejdan, a Teletović je istakao da je tuzlanska publika bila šesti igrač naše reprezentacije.

"Tuzla zaslužuje da reprezentacija igra ovdje. Navijači su nam i ovaj put davali dosta energije, ovdje je nemoguće izgubiti", zaključio je Teletović koji je ispraćen ovacijama navijača.

Pomoćnik selektora bh. reprezentacije Nenad Trajković je nakon utakmice izrazio zahvalnost tuzlanskoj publici, ali i dodao da su veličanstvenom atmosferom stvorili i određeno psihološko opterećenje košarkašima BiH.

"Utakmica je trebala biti završena sa 20 razlike za nas, no eto, iznenadili su nas zonom 1-3-1 u posljednjoj četvrtini na koju se nismo najbolje snašli. Moglo je i bolje. Analizirat ćemo utakmicu i pametnije odigrati naše naredne mečeve", izjavio je Trajković.

Naredni meč, u 3. kolu kvalifikacija, košarkaši BiH igrat će 24. augusta protiv Velike Britanije u Sarajevu.