Jedva čeka početak sezone
0

VIDEO / Mirza Teletović: Imam iskustvo i spreman sam pomoći svojoj ekipi

Piše: J. H.
Mirza Teletović u dresu Brooklyn Netsa
Mirza Teletović u dresu Brooklyn Netsa
U razgovoru za španski portal Basket4us.com koji se bavi isključivo NBA ligom, Mirza Teletović je izjavio kako ima iskustvo potrebno da bude uspješan igrač najjače košarkaške lige na svijetu.

Nakon osam godina igranja u Evropi, Teletović kaže kako je dolazak u NBA logičan slijed događaja u njegovoj bogatoj košarkaškoj karijeri. Osim što su doveli nekoliko izvrsnih pojačanja, među kojima je i naš reprezentativac, Brooklyn Netsi su dobili i novu dvoranu za koju Teletović kaže da je izvrsna.

"Svi su puni emocija i jedva čekaju da počne takmičenje", kaže ovaj Jablaničanin koji će u Netsima nositi broj 33 na dresu.

"Želio sam napraviti korak naprijed, biste došli u NBA morate biti spremni i iskusni. Nakon osam godina profesionalnog igranja u Evropi stekao sam iskustvo, sada sam potpuno spreman i vjerujem da mogu pomoći ovoj ekipi", dodao je Teletović.

Bh. reprezentativac kaže kako je on "četvorka" čiji je zadatak šutiranje.

"Trudit ću se da što bolje igram i u odbrani i uradim sve što je u mojoj moći kako bismo postigli što bolje rezultate", izjavio je Teletović za Basket4us.com.

Novinar navedenog portala nije propustio priliku da Mirzu pita o prvim danima u New Yorku i poređenju sa gradom Vitorijom u Španiji, gdje je ovaj košarkaš do sada proveo najblistavije trenutke svoje karijere.

"Volim normalan život, izaći vani, pojesti i popiti nešto u baru... Ovdje nemam baš puno vremena za to. Vitorija je prepuna zelenila, ima mnogo parkova i mnogo se razlikuje od Brooklyna", kazao je Teletović te nastavio:

"Bio sam u gradu i otišao na Times Square koji sam želio posjetiti još od djetinjstva i viđao sam ga samo u filmovima", dodao je Mirza Teletović na kraju razgovora.

NBA