Košarka
40

Mirza Teletović bi mogao preći u Toronto Raptorse

Klix.ba
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Bh. reprezentativac Mirza Teletović mogao bi biti dio razmjene igrača između Brooklyn Netsa i Toronto Raptorsa.

Naime, kako piše Yahoo Sports, Netsi bi Raptorsima mogli ponuditi Teletovića, Tyshawna Taylora i prava na Bojana Bogdanovića u zamjenu za usluge Kylea Lowryja koji bilježi odličnu sezonu sa prosjekom od 14,6 poena i 6,7 asistencija. Osim Netsa, za Lowryjeve usluge zainteresirani su New York Knicksi kao i Golden State Warriorsi.

O odlasku bh. reprezentativca iz Brooklyna u neku drugu sredinu govori se već izvjesno vrijeme. Teletovićev agent Miodrag Ražnatović nedavno je izjavio kako da postoji mogućnost da Teletović napusti Netse ukoliko mu pronađe novi klub, međutim, ubrzo se oglasio i Jablaničanin riječima da je sretan u Brooklynu i da nema namjeru odlaziti.

Statistika kaže da je u dosadašnjem dijelu sezone u kojem su Netsi odigrali 23 utakmice, Mirza igrao u deset susreta. Na parketu je proveo 191 minutu postigavši 82 poena.

U tri utakmice imao je dvocifren učinak. Protiv Detroita je postigao 17 poena. Prije toga isti broj poena ubacio je i protiv LA Lakersa.

Svoju najbolju partiju u dresu Netsa Teletović je odigrao protiv Houston Rocketsa kad je postigao 18 poena. Da li će Teletović preseliti u Kanadu, ostaje da se vidi.