Košarka
0

Minnesota oslobađa prostor za Rickyja Rubija

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Izgleda je priznati bek-šuter NBA lige, 29-godišnji Quentin Richardson, došao do kraja svog ovoljetnog puta, na kojem je mijenjao timove gotovo svaki dan.

Prošlu sezonu je Richardson završio kao igrač New Yorka, u kojem je prosječno ubacivao 10.2 poena, uz 4.4 skoka. No, New York ga je poslao u Memphis, za centra Darka Miličića.

Richardson se nije dugo zadržao u Memphisu, jer ga je taj klub poslao u Los Angeles Clipperse, čiji je dres već nosio u karijeri (od 2000. do 2004. godine). No, i tamo je samo došao i otišao.

U ponedjeljak navečer je NBA liga potvrdila novu razmjenu. Minnesota je LA Clippersima dala beka Sebastiana Telfaira, te dva krilna igrača, Marka Madsena i Craiga Smitha za Quentina Richardsona.

Mnogi su rješavanje Telfaira obrazložili kao novo pokazivanje Wolvesa da žele u Minnesotu dovesti španskog asa, Rickyja Rubija, kojeg su ove godine na draftu uzeli kao peti izbor.

Inače, čelništvo Minnesote i dalje pokušava pronaći zajednički jezik s Joventutom, klubom u kojem je sve protekle godine boravio najtalentovaniji evropski organizator igre.

NBA