Košarka
0

Minimalan poraz bh. košarkašica na otvaranju kvalifikacija za Eurobasket

Piše: O. T.
U 1. kolu kvalifikacija za Eurobasket koji će se 2017. godine održati u Češkoj ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u gostima od Rumunije rezultatom 67:65.

Naš tim kojeg sa klupe predvodi selektor Goran Jovanović loše je otvorio prvu četvrtinu u kojoj su košarkašice Rumunije bile bolje i imale su deset poena prednosti. Bilo je 27:17. Do kraja poluvremena razlika se povećala za četiri poena, a na odmor se otišlo s rezultatom 45:31.

U drugom poluvremenu naše košarkašice su zaigrale bolje i u trećoj četvrtini su smanjile razliku za sedam poena, dok su u posljednjoj četvrtini dolazile u situaciju da ih koš dijeli od izjednačenja. Međutim, domaći tim nije dozvolio preokret i slavio je sa 67:65.

Najviše poena za naš tim postigla je Dragana Svitlica, ukupno 19, dok je sjajna Marica Gajić zabilježila 15 poena i čak 22 skoka. Reprezentaciju Rumunije predvodila je Gabriela Marginean sa 21 poenom.

Naša reprezentacija se nalazi u grupi H gdje se, pored Rumunije, nalaze Turska i Izrael. Naredni meč naše košarkašice igraju protiv Turske 25. novembra u tuzlanskom Mejdanu sa početkom od 20 sati.