Košarka
0

Ming: Moći ću igrati košarku, samo ne sljedeće sezone

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Ohrabren napretkom ostvarenim kroz rehabilitaciju operisanog lijevog stopala kineski centar NBA momčadi Houston Rocketsa, najavljuje da će i dalje igrati košarku.

Yao Ming, 29-godišnji 231 centimetar visoki kineski centar, trebao moći započeti sezonu 2010/2011, nakon što pauzira sljedećih godinu dana.

Sedmerostruki All-Star igrač, pretrpio je povredu 8. maja u utakmici doigravanja protiv LA Lakersa. Nakon što prvi rezultati oporavka nisu dali očekivanog ploda, pojavila se realna opasnost da Kinez neće moći nastaviti karijeru.

  • Kost dobro zacjeljuje, no nikako neću moći zaigrati u nadolazećoj sezoni. Ne želimo požurivati oporavak već dati vremena da povreda u potpunosti bude sanirana - kazao je Ming.

  • Moći ću igrati košarku, i to je dobro, ona je moj život. Jasno je da ću morati promijeniti neke navike, a to prvenstveno znači malo usporiti za vrijeme igre - zaključio je kineski košarkaš kojem je hirurškim putem transplantirano koštano tkivo u čunastu kost, nakon čega su liječnici ponovno poravnavali kosti u stopalu.