Košarka
0

Mike D'Antoni napustio klupu LA Lakersa

Totalsport
Mike D'Antoni (Foto: EPA)
Mike D'Antoni (Foto: EPA)
Mike D'Antoni (62) napustio je trenersku klupu košarkaša Los Angeles Lakersa nakon manje od dvije sezone provedene na tom poslu.

Otkako je preuzeo Lakerse u ranoj fazi sezone 2012/13 zamijenivši Mikea Browna D'Antoni je ostvario omjer pobjeda i poraza 67-87. Pod njegovim su vodstvom Lakersi regularni dio aktuelne sezone završili s omjerom 27-55, njihovim najlošijim u više od 50 godina, iako valja reći da su bili pogođeni brojnim povredama (Bryant, Nash, Gasol). Tako su 16-erostruki NBA prvaci propustili doigravanje po prvi put u devet sezona i tek treći put u 38 godina.

"S obzirom na okolnosti ne znam nikoga ko bi odradio bolji posao od Mikea u posljednje dvije sezone. U ime Lakersa zahvaljujemo se Mikeu na radnoj etici, profesionalizmu i pozitivnom stavu koji je donosio u ekipu svakog dana. Želimo mu sreću", poručio je generalni menadžer Lakersa Mitch Kupchak.

D'Antoni je odlučio otići godinu dana prije isteka ugovora, a želio je da Lakersi aktiviraju klauzulu prema kojoj bi ostao u klubu i sezone 2015/16, što u klubu nisu željeli napraviti.

Vijest o odlasku D'Antonija razveselila je Magica Johnsona, klupsku legendu, koji je putem Twittera poručio:

"Sretni su se dani opet vratili. Mike D'Antoni podnio je ostavku kao trener Lakersa. Ne mogu biti sretniji."