Odredište za golfere
44

Michael Jordan kupio novu vilu za 16,5 miliona dolara, smještena je u ekskluzivnoj zajednici

H. H.
Foto: Montaža / Daily Mail
Foto: Montaža / Daily Mail
Kompanija povezana s Michaelom Jordanom platila je 16,5 miliona dolara za vilu u ekskluzivnoj golf zajednici na Floridi koju je osnovao legendarni golfer Jack Nicklaus.

Iako konkretan pojedinačni kupac nije javno identificiran, South Florida Business Journal sakupio je niz tragova koji upućuju na Jordana i njegovu suprugu, kubansko-američku manekenku Yvette Prieto.

Za početak, kupac kuće od 9.100 kvadratnih metara posjeduje još jednu rezidenciju u zgradi koja je ranije bila povezana s Jordanom kroz više medijskih izvještaja. Nadalje, Jordanovi su također potpisali ugovore o izgradnji sa kompanijom koja je kupila kuću, Bull & Bear LLC.

Kuću sa pet spavaćih soba i osam kupatila stavili su na tržište izvršni direktor AirWayza dr. Michael A. Murphy i njegova supruga Marla.

Novo kupljeno imanje se prostire na 0,9 hektara i posljednji put je prodato za 8,3 miliona dolara 2017.

Među njegovim brojnim sadržajima su bazen i ljetna kuhinja, a da ne spominjemo privatnu teretanu i luksuzno vanjsko popločani dio dvorišta s TV-om, roštiljem i stolom za večeru.

Florida je inače glavno odredište za golfere, od kojih mnogi imaju rezidencije u tom području, uključujući Tigera Woodsa.

Kao i Woods, Jordan se svrstava među najbogatije sportiste ikada zahvaljujući procijenjenoj neto vrijednosti od 3 milijarde dolara.