Košarka
0

Mićanović na pripreme OKK Slobode pozvao Čerkezovića i Jakupovića

Piše: M. Bošnjak
Vladimir Mićanović
Vladimir Mićanović
Nasljednik Damira Mulaomerovića na klupi OKK Slobode trener Vladimir Mićanović, na pripreme prve ekipe, koje počinju 30. augusta, pozvao je i dvojicu izuzetno talentiranih košarkaša.

Riječ je o jednom od najboljih juniora u BiH Jasminu Jakupoviću (18) i Emiru Čerkezoviću (16), košarkašu koji se nedavno sa kadetskom reprezentacijom BiH okitio zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

“Otišli su iskusni Pavle Boljkovac, Ratko Petrić, Ramo Rizvić i Mateo Jurković, tako da sada stvaramo potpuno mladi tim. Logično je da među one koji će u budućnosti braniti boje tuzlanske i bh. košarkaše pozovem i dva sjajna igrača Čerkezovića i Jakupovića, koji su ponikli u našem omladinskom pogonu“, kaže Vladimir Mićanović.

Prozivka igrača OKK Slobode bit će obavljena u klupskim prostorijama, a sutradan počinju treninzi, kombinovano u Mejdanu i na stadionu Tušanj.

"Ostalo je 80 posto prošlogodišnjeg sastava, sa Almirom Hasandićem, Mirzom Hrnčićem, Adijem Sarajlićem, Enesom Latifagićem i drugima, a nova snaga su Čerkezović i Jakupović. Hoće li biti novih igrača još ne znam, ali bi nam nekoliko kvalitetnih igrača dobro došlo", navodi Mićanović.

Sloboda je u prošlom prvenstvu izborila plasman u polufinale doigravanja i to se ocjenjuje najvećim uspjehom od osnivanja kluba nastalog nakon gašenja Sloboda Dite.