NBA doigravanje
0

VIDEO / Miami nakon produžetka stigao korak do finala

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Samo još jedna pobjeda dijeli košarkaše Miamija do finala i borbe za naslov u NBA ligi, što je i postavljeno za cilj kad je klub prošlo ljeto spojio "veliku trojku". Heat je u četvrtoj utakmici finala Istoka savladao Chicago sa 101-93 nakon produžetka.

Poveo je Miami na taj način s 3-1 u seriji i sada ima tri meč-lopte za veliki finale, prvu u četvrtak u Chicagovom United Centeru. U utorak je u svojoj American Airlines Areni Heat bio bez prave pomoći neraspoloženog Dwyanea Wadea (14 poena, šut 5-16), ali zato su svoj dio posla obavili LeBron James (35 koševa, po šest skokova i asistencija, slobodna bacanja 13-13) i Chris Bosh (22 koša, šest skokova), a imali su pomoć i Mikea Millera koji se istaknuo s 12 poena i devet uhvaćenih lopti. No, svakako treba istaknuti da je Wade najbolje od sebe sačuvao za kraj, u produžetku je ubacio šest od 16 Miamijevih koševa i tako ipak značajno doprinio pobjedi.

James je pri rezultatu 85-85 u završnici napravio prekršaj u napadu i pružio priliku Chicagu da u posljednjih osam sekundi osigura pobjedu i izjednačenje u seriji. Loptu je, dakako, uzeo MVP sezone Derrick Rose, izborio se za šut pored Jamesa, ali njegova je lopta jedva dotaknula mrežicu. Utakmica je otišla u produžetak u kojem Bullsi više nisu imali pravu priliku i prvi su put ove sezone izgubili treći put u nizu.

Rose je svu odgovornost za poraz preuzeo na sebe, ne samo zbog posljednjeg šuta u regularnom vremenu, već zbog slabog učinka u cijeloj utakmici. Ukupno je iz igre gađao 8-27, za tricu 1-9, a izgubio je i sedam lopti. Završio je dvoboj s 23 poena i šest asistencija, Carlos Boozer je dodao 20 koševa i 11 skokova, a Luol Deng isti broj koševa i tri skoka manje. 

NBA doigravanje, konferencijsko finale:

Istočna konferencija:

Miami - Chicago 101-93, produžetak (James 35k, 6s, 6a, Bosh 22k, 6s / Rose 23k, 6a, 7il, Boozer 20k, 11s) (Miami vodi u seriji s 3-1)