Košarka
0

Miami i San Antonio korak bliže reprizi prošlogodišnjeg finala

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Košarkaši Miami Heata i San Antonio Spursa prvi su finalisti konferencija NBA lige. Prošlosezonski finalisti eliminirali su Brooklyn odnosno Portland u petim utakmicama serije.

Prošlogodišnji finalisti San Antonio Spursi su daleko lakše upisali pobjedu protiv Trail Blazersa, 104-82, kojom su se plasirali u treći uzastopni konferencijski finale Zapada.

Spursi su odigrali odličnu utakmicu na obje strane parketa, no istu je pokvarila čini se ozbiljnija povreda Tonyja Parkera, koji je napustio igru nakon 10 minuta igre u prvoj četvrtini, te se više nije vraćao na parket!

San Antonio su do pobjede predvodili Danny Green i Kawhi Leonard koji su ubacili po 22 koša, dok je Tim Duncan pridodao 16 uz osam skokova. Spursi su na poluvremenu vodili sa sedam poena razlike, a goste su slomili krajem treće i početkom posljednje četvrtine kada je razlika narasla i do 28 poena!

San Antonio će u konferencijskom finalu igrati protiv pobjednika serije između Oklahome City Thundera i Los Angeles Clippersa. Thunder u tom dvoboju vodi s 3-2.

NBA doigravanje, polufinale konferencija, 5. utakmice:

Istok

Miami – Brooklyn 96-94 (James 29k, 9s, 5a, Wade 28k, 2s, 3a / Johnson 34k, 7s) Miami dobio seriju 4-1

Zapad

San Antonio – Portland 102-84 (Leonard 22k, 7s, Green 22k, 9s / Aldridge 21k, 10s, Lillard 17k, 10a)

San Antonio dobio seriju 4-1

NBA