NBA predsezona
0

Miami Heat uvjerljivo protiv Orlanda

Totalsport
LeBron James (Foto: AFP)
LeBron James (Foto: AFP)
U noći s nedjelje na ponedjeljak u sklopu NBA predsezone odigrane su tri utakmice. Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarili su košarkaši Miami Heata koji su u floridskom derbiju na domaćem parketu savladali Orlando 118-85.

Bila je to prva predsezonska utakmica za obje ekipe, a ujednačenu ekipu Heata predvodio je LeBron James sa 19 koševa. Dwyane Wad i Chris Bosh zabili su svaki po 14, dok je Derrick Byar sa samo 14 minuta ubacio 12 koševa.

"Dobar je osjećaj vratiti se. Dobar je osjećaj ponovo vidjeti naše navijače", komentirao je James, čija je ekipa iz igre u drugom poluvremenu šutirala iz igre uz 71% uspješnosti, a čak 82% u posljednjoj četvrtini.

Kod Orlanda su najbolji bili Ryan Anderson i J.J. Redick, svaki s 22 ubačena koša. All-Star centar i najbolji obrambeni igrač lige Dwight Howard završio je susret sa tek 5 koševa i šutom iz igre 2-9.

Oklahoma City Thunder slavio je na gostovanju kod Dallas Mavericksa 106-92. Najefikasniji igrač Thundera bio je Kevin Durant s 21 košem, a slijedio ga je James Harden sa 16.

Dirk Nowitzki i Jason Kidd nisu zaigrali u ovom susretu za aktualne prvake iako nemaju zdravstvenih problema, ali zato je u dresu Mavericksa debitirao Lamar Odom, ovosezonsko pojačanje pristiglo iz LA Lakersa. Započeo je u petorci, kao i novopridošli Vince Carter i Delonte West, te je ubacio 14 koševa uz 7 skokova.

U trećoj utakmici večeri Boston je s tijesnih 76-75 slavio u Air Canada Centeru protiv Toronto Raptorsa. Najefikasniji "Kelt" bio je Ray Allen s 12 koševa, dok je u redovima poražene ekipe najbolji strijelac sa 16 koševa bio Andrea Bargnani.

NBA predsezona:

Toronto – Boston 75-76 Miami – Orlando 118-85 Dallas – Oklahoma City 92-106