Košarka
0

Miami Heat nudi Wadeu novi ugovor

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
NBA klub Miami Heat ponudio je produženje saradnje svom najistaknutijem članu Dwyaneu Wadeu (27), najboljem strijelcu prošle sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Pred Wadeom, kojem sljedeće sezone ističe važeći ugovor s ekipom s kojom je 2006. godine osvojio naslov NBA prvaka, sada su dvije opcije - prihvatiti ponudu koja bi ga uz Miami vezala do 2014. godine ili odraditi još sezonu koja je pred njim i nakon toga osluhnuti ponudu tržišta.

U nekoliko je navrata prošle godine Wade izjavio da je zadovoljan u dresu Heata, ali i da bi volio vidjeti da se tim ojača i tako još jednom pokuša napasti tron lige.

U prošloj je sezoni Wade postigao najbolje prosjeke karijere započete u sezoni 2003/2004. Bio je najbolji strijelac lige (30.2 poena), ubacio je za sebe rekordnih 88 trica, prosječno je bilježio 2.2 osvojene lopte po susretu, 1.3 blokadu, a i odigrao je najviše utakmica (79) od kada je došao u ligu.

  • Osjećam se počašćenim i blagoslovljenim za početak činjenicom da sam uspio u NBA ligi, a potom i pozicijom u kojoj jesam. Igram u ekipi koja me želi i dalje, a to mnogo znači. To je fenomenalno - kazao je Wade.