Košarka
48

MI "Ovako" priskočila u pomoć bivšem evropskom prvaku KK Bosna-Royal

Klix.ba
Nebrojeno puta Mesna industrija "Ovako" pokazala je društvenu odgovornost i pokazala veliko srce za sport, kulturu i socijalno ugrožene građane u Bosni i Hercegovini.
KK Bosna-Royal
KK Bosna-Royal

Ovaj put, nažalost, došao je red da se pomogne KK Bosna-Royal, koji zajedno sa novim upravnim odborom čini sve da bi bivšem evropskom prvaku vratio mjesto u košarci koje mu i pripada.

Prvi koji je podržao ideju u ime Mesne industrije "Ovako" bio je Tarik Mutevelić:

"Bosna je uvijek bila tim za koji sam navijao, još se sjećam priča koje mi je pričao moj otac vezano za veličanstvenu proslavu titule evropskog prvaka. Danas nažalost živimo u nekim teškim vremenima i sve što se dešavalo me rastužilo. Na sastanku uprave jednoglasno smo usvojili da Mesna industrija 'Ovako' među prvima pomogne naš klub, te na taj način budemo primjer ostalim privrednicima i državnim organima. Koristim ovu priliku da pozovem sve koji su u mogućnosti da ponude svoje resurse i znanje za pomoć našem evropskom prvaku".

Detalj sa konferencije za medije
Detalj sa konferencije za medije

Član UO KK Bosna-Royal Almir Bradić poručio je kako će zajedno sa članovima Skupštine, Upravnim odborom, trenerima, igračima i ostalim kadrom učiniti sve da se kvalitetnim radom, dobrim igrama te promocijom sponzora oduži svim iskrenim prijateljima Bosne koji ne samo da su moralna podrška, već i čine sve kako bi Bosnu vratili na stari put slave.

"Mesna industrija 'Ovako' nam je među prvima pružila ruku, a mi ćemo svakako to znati cijeniti", poručio je Bradić.