Na NBA parketima
13

Merci Tony: Mamuze penzionisale legendarnu Parkerovu devetku, Dončić brojao do 34

F. Z.
Dres Tonyja Parkera penzionisan (Foto: AFP)
Dres Tonyja Parkera penzionisan (Foto: AFP)
U noći sa ponedjeljka na utorak odigrano je šest utakmica na NBA parketima, a zvijezda večeri bio je Tony Parker, iako je završio profesionalnu karijeru.

Naime, dres Francuza s brojem devet je penzionisan i podignut je pod svodove AT&T Centra u San Antoniju. Parker je dio generacije koju su još činili Tim Duncan i Manu Ginobili, a Spursima su donijeli četiri titule prvaka NBA lige. Pod svodove AT&T Centra ranije su podignuti dresovi Ginobilija i Duncana.

[TWITTER]1194108879761821696[/TWITTER]

Spursi nisu uspjeli uveličati odlazak Parkera u besmrtnost, a slavlje su pokvarili Memphis Grizzliesi. Gosti su slavili rezultatom 113:109. Kod gostiju najbolji su bili Jackson i Brooks sa 24, odnosno 21 poenom, dok je kod Spursa 19 poena postigao Aldridge. Marko Gudurić je za Memphis postigao pet poena.

Boston Celticsi su u Gardenu slavili protiv Dallas Mavericksa rezultatom 116:106. Kod domaćih najbolji je bio Kemba Walker sa 29 postignutih poena, dok je u dresu Mavericksa 34 poena postigao Luka Dončić. Vodeći u redovima Timberwolvesa bio je Wiggins sa 33 postignuta poena, dok je u Pistonsima 25 postigao Kennard.

Houston Rocketsi predvođeni Hardenom (39) i Westbrookom (26) bili su bolji od New Orleans Pelicansa u čijim je redovima 24 poena postigao J.J. Redick. Utah Jazz je slavio na gostovanju kod Golden State Warriorsa 122:108. Najefikasniji kod domaćih bio je Russell sa 33 postignuta poena, dok je Gobert za Utah ubacio 25. Bojan Bogdanović je ubacio 12 poena u redovima Jazza.

U posljednjoj utakmici večeri Los Angeles Clippersi slavili su protiv NBA prvaka Toronto Raptorsa 98:88. Najefikasniji je bio Williams sa 21 postignutim poenom, dok je u Raptorsima 16 postigao Siakam.