NBA liga
8

Memphis bolji od Oklahome, Bookerovih 59 poena nedovoljno Sunsima

Piše: D. B.
Rano jutros po našem vremenu odigrane su četiri utakmice NBA lige.

Orlando Magic je upisao pobjedu protiv Philadelphia 76ersa rezultatom 119:98, a do pobjede ih je predvodio Nikola Vučević s 28 poena. Pratio ga je Evan Gournier s 24 poena, dok je najbolji kod Philadelphije bio Joel Embiid s 20 ubačenih poena.

Pobjedu su slavili i Memphis Grizzliesi nad Oklahoma City Thunderom i to rezultatom 115:103. Raspoloženi su bili Bruno Caboclo s 24 i Tyler Dorsay s 21 poenom, a dobre partije Paula Georgea i Dennisa Schrodera nisu pomogle Thunderu da izbjegne poraz.

Uvjerljiv trijumf protiv Phoenix Sunsa upisao je Utah Jazz koji je slavio pobjedu rezultatom 125:92. Nevjerovatnu partiju je pružio Devin Booker koji je Utahu ubacio 59 poena. Kod Jazza je najbolji bio Rudy Gobert s 27 poena koji ih je vodio do pobjede.

Iako su pobijedili Brooklyn Netse rezultatom 148:144 nakon produžetaka, Portland Trail Blazersi nisu imali razloga za slavlje. Razlog je teška povreda bh. reprezentativca Jusufa Nurkića koji je slomio nogu pred kraj utakmice.

On je do užasnog trenutka postigao 32 poena, najviše u svom timu, a imao je i 16 skokova, pet asistencija, dvije ukradene lopte i četiri blokade. Kod Netsa je najefikasniji bio D'Angelo Russell s 39 poena.

Tabele:

Rezultati by SofaScore
NBA