Učestvuju četiri ekipe
13

Memorijalni turnir "Mirza Delibašić" 29. i 30. septembra u Sarajevu

Piše: D. B.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
KK Bosna Royal će 29. i 30. septembra organizovati memorijalni turnir "Mirza Delibašić" u čast legendarnog bh. košarkaša, a tim povodom je danas održana konferencija za medije.

Među onima koji su se obratili novinarima bio je Harun Mahmutović, predsjednik u ostavci KK Bosna Royal.

"Mirza je bio jedan od najvećih, ali veoma skroman čovjek. Javnost ga nije dovoljno cijenila upravo zbog njegove skromnosti, a ja mislim da je ta skromnost bila njegova vrlina. On zaslužuje turnir u Sarajevu, onakav kakav je bio nedavno u Zadru, gdje su učestvovale najveće evropske košarkaške sile. Mi smo mali klub s puno problema, siromašni smo i nije nas sramota, ali smo odlučili napraviti turnir u našim kapacitetima. Dok sam ja predsjednik, ovaj klub neće trošiti novac koji nema. Da možemo danas pitati Mirzu, on bi rekao da napravimo turnir kakav možemo, ali da ne ostavljamo dugovanja. Nije me sramota što će doći premijerligaške ekipe KK Bosna, KK Vogošća, KK Student i KK Kakanj te održati sjećanje na Mirzu. Hvala im što su se odazvali", izjavio je Mahmutović.

Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba

Turnir će se igrati 29. i 30. septembra u Skenderiji, a ulaz će biti besplatan. Kao što je saopćio Mahmutović, učestvovat će četiri bh. kluba, a to su KK Bosna Royal, KK Student, KK Vogošća i KK Kakanj.