Košarka
0

Memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić" u Sarajevu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom 15. i 16. septembra u Sarajevu organizira šesti međunarodni memorijalni turnir "Mirza Delibašić", u znak sjećanja na najboljeg sportistu i košarkaša Bosne i Hecegovine svih vremena.

Turnir je i ove godine zadržao visoki rejting učešćem euroligaša Efesa (Turska) i Cibone (Hrvatska), te jedne od najboljih ekipa ULEB kupa i NLB lige, podgoričke Budućnosti.

Trenener "studenata" Dejan Parežanin smatra da je turnir prilika za podmlađeni sastav Bosne da steknu iskustvo u utakmicama evropskog nivoa.

"Publika će vidjeti jednu mladu ekipu Bosne na kojoj ćemo graditi budućnost kluba. Neiskusni smo i sigurno ćemo imati uspone i padove u igri, pa zbog toga navijači trebaju pokazati strpljenje", kazao je Parežanin.

U uvodnom susretu Memorijala, koji će se igrati u srijedu u 17 sati u dvorani 1 centra Skenderija, snage će odmjeriti Cibona i Budućnost, a zatim u 19.15 sati igraju Bosna ASA BHT i Efes.

U četvrtak, 16. septembra, u 15 sati igrat će se utakmica za treće mjesto, a u 17.15 sati finale turnira.

Dosadašnji pobjednici memorijala "Mirza Delibašić":

2005: Efes Pilsen (Turska) 2006: Partizan (Srbija) 2007: Bosna ASA BH Telecom (BiH) 2008: Bosna ASA BH Telecom (BiH) 2009: Fenerbahce (Turska)

Ulaznice će biti u prodaji na ulazima u dvoranu po cijeni od pet KM za dvije utakmice.