Košarka
0

McGrady nije uspio sam poraziti Pistonse

Klix.ba
T-Mac je opet bio nezaustavljiv
T-Mac je opet bio nezaustavljiv
Pravi tim može poraziti senzacionalnu zvijezdu, što se pokazalo u sinoćnjoj utakmici Detroita i Orlanda.

Tracy McGrady je dao 46 poena, ali je pet igrača Detroit Pistonsa dalo više od 10 poena u drugoj utakmici serije u kojoj su porazili Orlando Magic rezultatom 89-77. "Ne mogu sam pobjediti", rekao je McGrady. "Siguran sam da bi oni to trebali razumjeti, ali dajem priznanje Detroitu što su ih uspjeli zaustaviti".

McGradyevi suigrači, vođeni sa DeClerqovih 9 poena, su zajedno dali samo 31 poen. Richard Hamilton je imao 30 poena jednu utakmicu nakon što je dao 28 u svom playoff debiju. Chauncey Billups je dodao 15 za Pistonse, dok je Corliss Williamson dao 13.

Dirk Nowitzki je znao da ne može sve sam uraditi. Steve Nash i Michael Finley su se potrudili da i ne mora. Uz pomoć ključnih poena svakog člana "velike trojke", Dallas Mavericksi su uspjeli nadvisiti rekordni učinak karijere Bonzi Wellsa, od 45 poena, te su porazili Portland Trailblazerse rezultatom 103-99, i poveli u seriji rezultatom 2-0.

Nash je dao 11 od svojih 28 poena u posljednjoj četvrtini, Nowitzki je dao 25, a Finley je dodao 17. Treća utakmica se igra u petak navečer (subota ujutro po sarajevskom vremenu) u Portlandu.

"Gubiti sa 2-0 nije lako, ali ćemo definitivno pokušati se vratiti i pobjediti Dallas", rekao je Wells, koji je oborio playoff rekord svog tima, koji je do sinoć držao legenda Clyde Drexler. "Nećemo se predati", dodao je.

Allen Iverson nije morao davati sve poene ovaj put. Nakon fenomenalnih 55 poena koje je dao u prvoj utakmici, Iverson je u narednoj dao 29, dok je Kenny Thomas dodao 17 uz 16 skokova, pobjedivši New Orleans Hornetse rezultatom 90-85. Sixersi sada vode u seriji rezultatom 2-0. Treća utakmica se igra za 3 dana u New Orleansu.

Hornetsi su igrali bez zvijezde Barona Davisa, koji ima ozljedu lijevog koljena. Da stvari budu još gore po Hornetse, sada im se povrijedio i najbolji strijelac Jamal Mashburn, koji je u sinoćnjoj utakmici slomio i dislocirao srednji prst desne ruke, nakon čega više nije ulazio u igru.

Rezultati:

ISTOK Detroit Pistons (1) - (1) Orlando Magic 89:77 Philadelphia 76ers (2) - (0) NO Hornets 90:85

ZAPAD

Dallas Mavs (2) - (0) Portland Blazers 103:99

NBA