Ubacio 25 poena
4

Maska pravi problem Irvingu: Vidim samo ispred sebe, periferni vid mi je poremećen

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Playmaker ekipe Bostona Kyrie Irving postigao je 25 poena u pobjedi Celticsa na gostovanju kod Brooklyna rezultatom 109:102, a nakon meča je kazao da mu je nezgodno igrati sa zaštitnom maskom.

On je rekao da mu maska pravi osjećaj zamagljenih naočala te da s njom na licu mora biti fokusiran samo na ono što je ispred njega.

"Kako je, tako je. Imam osjećaj kao da nosim zamagljene naočale, a kada skinem masku, vidim sve. S druge strane, kada je nosim, fokusiran sam samo na ono što je ispred mene i periferni vid mi je malo poremećen. Moram se navići na to", kazao je Irving.

Bivši igrač Clevelanda u meču protiv Netsa nosio je providnu masku, a ne crnu s kojom je 2012. godine u meču protiv New Yorka postigao 41 poen.

"Saigrači su me pitali hoću li nositi crnu masku. Razlika između providne i crne jeste što saigrači ne dobijaju loptu nikako, jer ne vidim mnogo toga osim ono ispred sebe. Toliko sam poena postigao (41) jer mi crna maska totalno oduzme pregled igre pa sam razmišljao da je dobro što barem vidim koš. Šut je bio najbolji scenarij, a sada mi je drago što mogu nositi providnu masku i nadam se da ću i nju skinuti što je brže moguće", završio je Irving.

Boston nakon 15 odigranih utakmica ima 13 pobjeda i nalazi se na prvom mjestu Istočne konferencije, a u sljedećem meču očekuje ih duel protiv Golden Statea na domaćem terenu.

Irving u ovoj sezoni postiže u prosjeku 20,6 poena po utakmici, a na terenu provodi malo više od 30 minuta u toku meča.