Bivši reprezentativci zadovoljni
0

Marković: Protiv Makedonije treba kontrolisati ritam

Piše: Edin Isanović
Nenad Marković (Foto: Arhiv)
Nenad Marković (Foto: Arhiv)
Nekadašnji proslavljeni bh. košarkaški reprezentativci Nenad Marković i Emir Halimić za Sarajevo-x.com naglašavaju da je naša državna selekcija iskoristila sve slabosti Hrvatske i na kraju stigla do važne pobjede.

Smatraju da će za trijumf protiv Makedonaca trebati dobro odigrati u stuacijama dva na dva, ali i kvalitetno parirati u skoku.

"Iskreno, da me neko prije utakmice pitao za rezultat, blagu prednost bih dao Hrvatskoj. Ipak, naša reprezentacija je nepredvidiva. Može svakoga pobijediti. Protiv Hrvata su odlično taktički odigrali i iskoristili sve slabosti suparnika. Posebno je Teletović na muke stavljao Markotu. Zona je dobro funkcionisala, a Hrvatska se mučila sa šutom", rekao je Marković koji naglašava da se iznervirao početkom treće četvrtine.

"Na poluvremenu sam rekao da je ključno da izdržimo prve dvije ili tri minute treće dionice. Kada su izabranici Josipa Vrankovića napravili seriju 7:0 i izjednačili rezultat, mislio sam da padamo, ali smo ponovo zablistali. Utakmicu sam gledao sa svojom stalnom ekipom i pred kraj treće četvrtine rekao sam im da je samo pitanje sa koliko razlike pobijeđujemo", rekao je popularni Neno.

Potom se osvrnuo da večerašnji okršaj sa Makedonijom.

"Radi se o izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji koja je savladala favorite naše grupe Grčku i Hrvatsku, a nesretno izgubila od Crne Gore. To je selekcija koja ima i glavu i rep. No, nismo bez šansi. Trebamo kontrolisati ritam utakmice, igrati kvalitetno u situacijama dva na dva, dobro parirati u skoku, a posebnu pažnju obratiti na McCaleba. Važno je napomenuti da će se do utakmice naše reprezentacije znati rasplet u grupi C. U 20 sati znat ćemo šta trebamo činiti, mada bez obzira na sve trebamo ići na pobjedu", zaključio je Marković.

Bivši košarkaški reprezentativac BiH Emir Halimić za naš portal osvrnuo se prvo na okršaj sa Hrvatima.

"Mislim da su nas komšije potcijenile i to im se vratilo kao bumerang. Naš državni tim može kiksati protiv lošijih reprezentacija, ali može pobijediti i najbolje. Ovo je zaista veliki uspjeh", rekao je Halimić.

"Možemo li ih pobijedi? Mislim da smo to u stanju", kratko je Halimić kazao za Sarajevo-x.com.