Košarka
0

Marković: Košarkaši Bosne nisu u krizi

FENA
Nakon što je Upravni odbor Košarkaškog kluba Bosna ASA BHT usvojio ostavku dugogodišnjeg trenera Mensura Bajramovića za novog šefa Sručnog štaba prošlog ponedjeljka jednoglasno je izabran Nenad Marković, aktualni selektor reprezentacje BiH, koji će na klupi "studenata" debitirati već u subotu u Vršcu protiv Hemofarma, u okviru 17. kola NLB lige.

Tim povodom predsjednik kluba Nihad Imamović na vanrednoj pres-konferenciji pojasnio je detalje oko promjena na kormilu ekipe te naglasio očekivanja i ciljeve u nastavku sezone.

"Prihvaliti smo ostavku Bajramovića uz obrazloženje da smo bili izuzetno zadovoljni njegovim radom i doprinosom u klubu. Ne samo da su evidentni uspjesi i titule koje smo s njim postigli već i napredovanje pojedinih igrača. Kada smo zaključili da moramo tražiti drugog trenera prije ove sjednice obavili smo razgovore s Markovićem, jer je naša procjena bila da u ovom terenutku nebi bilo dobro da angažiramo nekog trenera sa strane jer je Marković, koji je prošle sezone završio igračku karijeru u našim redovima, dobro upoznat sa situacijom u klubu i među igračima. Dogovoreno je da Marković vodi naš klub do kraja sezone, a zatim ćemo se dogovorati o eventualnom nastavku suradnje, što zavisi od mnogo faktora", kazao je Imamović.

Nenad Marković je ocijenio da trenutak u koji dolazi u klub nije alarmantan i težak.

"Smaram da je situacija u klubu normalna, igrači nisu u nekoj velikoj krizi. Mislim da je više problem psihološke prirode i da je vjerovatno došlo do zasićenja između igrača i bivšeg trenera. Ne vjerujem ni u kakve priče o sukobu i sabotiranju igrača. Prvo što moramo da uradimo je da probudimo ekipu iz apatije. Ovo jeste afirmacija maladih igrača, ali ne znači da je to opravdanje za poreze, " kazao je Marković, koji je nagaslio da u ovom trenutku, nakon odlaska Andrije Ćirića, ekipa ima potrebu za dolaskom provjerenog igrača na poziciji visokog kriila.

Iako Predsjeništvo nije postavilo nikakve rezultaske imperative, Marković je naglasio da njegova ekipa, nakon što je praktično izgubila šanse da se bori za ulazak u final four u NLB ligi, ima ambicije da u ovoj sezoni osvoji prvenstvo i kup, te kvalitetnim partijama u nastavku NLB lige vrati navijače na tribine.