Košarka
0

Marković i Bavčić za odličnu seriju KAOD-a

Klix.ba
Edin Bavčić
Edin Bavčić
KAOD pod vodstvom Nenada Markovića sve je bliže opstanku u A-1 košarkaškoj ligi Grčke. U zadnjem kolu tim iz Drame slavio je na svom terenu pobjedivši Agoru (84:80), a Edin Bavčić je za ekipu koju sa klupe predvodi njegov nekadašnji saigrač iz Bosne postigao 33 poena kojima je dodao i šest skokova.

KAOD je trenutno nakon 24 kola na 9. mjestu sa 33 boda uz omjer pobjeda i poraza (9-15). Kada je početkom februara selektor naše U-18 selekcije stigao u ovu sredinu, ekipa koja ga je dočekala tavorila je na 13. mjestu, a sada su u mnogo sigurnijoj zoni koja prvoligaško društvo nudi i naredne sezone.

U zadnjih 5 utakmica KAOD je zabilježio omjer (4-1), a kada je u pitanju zadnji meč ovog tima vrijedi istaknuti da je Bavčić sa 33 poena i 6 skokova bio prvo ime u pobjedi nad Agorom. Naš reprezentativac je za dva poena šutirao 8/10, za tri 2/4 i slobodna 11/14. Sve ovo donijelo mu je visoku valorizaciju od 36 indeksnih poena.

Povodom utakmica ovog 24. kola spomenimo i ostale naše standardne i potencijalne reprezentativce koji igraju u A-1 prvenstvu Grčke.

Aris Muhameda Pašalića je gostovao kod Peristerija i zabilježio pobjedu (57:68). Pašalić je igrao 25 minuta i za to vrijeme postigao je 6 poena uz 5 skokova, a bio je i prvi asistent ekipe sa 4 asista. Aris je na 7. mjestu (11-13).

Nemanja Mitrović za Kavalu i Diego Kapelan za Kolossos igrali su jedan protiv drugog i uspješniji je bio Kapelan, koji je u pobjedi Kolossosa (66:70) postigao 4 poena za 8 minuta. Mitrović je igrao 28 minuta i za to vrijeme ostvario učinak od 6 poena. Imao je veoma lošu šutersku večer u kojoj je za tri poena gađao (2/9).