Međunarodni košarkaški kamp
0

Marković, Halimić i Firić treniraju neke nove klince

Sarajevo-x.com
Nenad Marković
Nenad Marković
Međunarodni košarkaški kamp Sarajevo 2011. održat će se u julu i avgustu ove godine na Bjelašnici u hotelu Maršal u kojem će nekadašnji košarkaši sarajevske Bosne Nenad Marković (igrač koji ima status heroja), Emir Halimić i Gordan Firić pružiti priliku mladim košarkašima da uče od njih.

"Želimo da prenesemo svoja iskustva koja smo sticali godinama. Učili smo od velikih košarkaških imena kao što su Bogdan Tanjević, Mirza Delibašić, Draško Prodanović, Ibro Krehić, Miki Vuković, Erman Kunter… Cilj nam je da buduće košarkaše usmjerimo na pravi put, da im ugradimo dio svog košarkaškog umijeća.Vjerujem da ćemo uspjeti u tome”, kazao je za Sarajevo-x.com Emir Halimić.

Bivši bh. reprezentativac naglašava da se na kamp mogu prijaviti dječaci i djevojčice od 10 do 16 godina, ali da neće biti problem ako stignu zahtijevi i starijih igrača.

Gosti kampa bit će, između ostalih, Draško Prodanović, Željko Lukajić, Emir Mutapčić i Mladen Ostojić.

Kamp traje 8 dana (7 punih pansiona - ishrana prilagođena sportistima). Predviđeni su pokazni treninzi i demonstracije, zdravstvena zaštita 24 sata, boravišna taksa i hotelsko osiguranje, sportska oprema sa obilježjima kampa, jednodnevni izlet u Sarajevo i diploma o učešću

Više informacija o kampu zainteresovani mogu dobiti na stranici www.fenix.ba

Sva dešavanja vezana za kamp bh. košarkaških asova možete pratiti na portalu Sarajevo-x.com.