Košarka
0

Marko Trbić: S optimizmom očekujemo meč sa Širokim

FENA
Košarkaši Sparsa u 4. kolu Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine u subotu dočekuju ekipu Širokog.

Nakon poraza od Slobode na startu drugog dijela takmičenja, Sparsi su slavili protiv Leotara i Zrinjskog i s optimizmom očekuju predstojeći susret.

Šef Stručnog štaba Sparsa Marko Trbić danas je na pres- konferenciji kazao da njegove igrače očekuje teška utakmica, ali da će učiniti sve da isto tako bude i za protivničku ekipu.

"Široki je pokazao kvalitet u utakmici protiv Igokee. To je tim koji je bitno promijenio svoj način igre. Dolaskom Amerikanca pod koš postali su tim koji igra bolju odbranu nego što je to bilo u Ligi 12. Široki ima fond igrača s iskustvom nastupa u ABA ligi. Mi s dozom optimizma očekujemo meč. Nedim Buza neće sigurno igrati, međutim, ako ostali igrači budu zdravi možemo odigrati utakmicu na nivou dovoljnim da pobijedimo", kazao je Trbić.

Plejmejker Sparsa Aleksej Nikolić također očekuje tešku utakmicu.

"Široki je još bez poraza i sigurno je veoma razigran i rasterećen. Moraćemo dati svoj maksimum da pobijedimo. Želimo da prekinemo njihov niz od tri pobjede, te da podižemo formu u svojoj igri i tako nastavimo do kraja kako bismo Ligu 6 okončali na što boljoj poziciji pred play-off", kazao je Nikolić.

Susret Spars - Široki igrat će se u subotu, 11. aprila u Skenderiji u 19.30 sati.