Košarka
0

Marko Trbić prešao u "Sparse"

FENA
Marko Trbić, pomoćni trener muške košarkaške reprezentacije BiH i bivši trener zeničkog Čelika, ugovorio je saradnju sa sarajevskim košarkaškim klubom "SPARS".

Trbić je nakon pet godina rada u Čeliku napustio klub zbog finansijskih problema i programa rada koji je teško mogao biti ostvaren. U međuvremenu je dobio ponudu predsjednika "SPARS-a" Nihada Selimovića za vršenje funkcije šefa stručnog štaba mladog sarajevskog tima, koju je prihvatio.

"Sparsi su stabilna ekipa koja ima izuzetan program rada s mladim igračima. Jako je bitno što su u stanju taj rad finansijski pokriti, a time i stvoriti bolju budućnost bh. košarke koja trenutno nije na visokom nivou. Klub je već uradio bitan dio posla dovođenjem mladih talenata u svoje redove, a sada je na nama da od tih momaka napravimo prave igrače", kazao je Trbić na današnjoj konferenciji za medije.

Sparsi ove godine ulaze u košarkašku A2 ligu, gdje će mladi igrači sticati neophodno iskustvo i boriti se za napredak u više rangove, s krajnjim ciljem ulaska u prvu ligu BiH.

Predsjednik kluba Nihad Selimović je rekao da su Sparsi prije pet godina pokrenuli projekt stvaranja ozbiljnog bh. tima.

"Počeli smo okupljati mlade talente iz cijele BiH još prije pet godina, a danas u ekipi imamo nekoliko kadetskih i juniorskih reprezentativaca. Mi smo prvi tim u BiH koji ima vlastiti internat za igrače na Mejtašu", poručio je on.

Selimović je napomenuo da Sparsima pomaže i selektor A reprezentacije Sabit Hadžić.

"Kada nije u inostranstvu selektor dođe na naše treninge i svoje iskustvo prenosi na naše mlade igrače".