Košarka
220

Mahmutović: Momci imaju dovoljno energije da osvoje još jedan Eurobasket

Piše: D. B.
Harun Mahmutović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Harun Mahmutović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović presretan je zbog uspjeha kadetske reprezentacije BiH koja je osvojila Eurobasket u Litvaniji i okitila se zlatnom medaljom. Oduševljen je energijom koju posjeduju naši reprezentativci.

U KSBiH još uvijek nisu u potpunosti svjesni uspjeha koji su ostvarili zajedno s našim fantastičnim kadetima.

"Osjećam se nestvarno, umorno, ali sretno. Košarkaše sam jutros u sedam sati tjerao da spavaju, to zaista pokazuje koliko energije imaju ovi momci i zbog čega su prvaci Evrope. Čini mi se, kad bi se još jedno prvenstvo igralo, oni bi ponovo bili prvaci. Sretni smo i ponosni, još ne možemo sebi doći, ali evo, kroz medije i navijače shvatamo da je ovo realnost. Nadam se da ćemo u narednim danima biti svjesni šta se sve dogodilo", izjavio je Mahmutović.

Dodao je da naši mladi košarkaši nisu bili nervozni.

"Ja sam uvijek nervozan pred utakmice, ali u finalu nervoze nije bilo. U stručnom štabu kadeta je vladala nervoza, ali među našim momcima je bio mir. Da su se igrale tri utakmice tri dana zaredom, Litvanija ih ne bi dobila", kazao je generalni sekretar KSBiH.

Mahmutović je zajedno s A reprezentacijom danas došao ispred SCC-a kako bi čestitao kadetima na ogromnom, historijskom uspjehu i zasluženoj zlatnoj medalji.