NBA liga
6

Maestralni Nikola Jokić ostvario novi triple-double, Williamson opet pokazao klasu

K. H.
Košarkaši Los Angeles Lakersa pobijedili su New Orleans Pelicanse na gostujućem terenu rezultatom 122:114 čime su zadržali prvo mjesto na Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Pelicansi su nešto bolje otvorili meč i većinu prvog poluvremena imali su blagu prednost, no početkom treće dionice Lakersi dolaze do preokreta i rezultat je na semaforu glasio 77:68, što je tom trenutku bila najveća prednost na meču.

Ipak, domaći tim se nije predao pa je prvo anulirao, a zatim preuzeo prednost od Lakersa, a pobjednik je odlučen u posljednjoj dionici u kojoj su LeBron i društvo imali više koncentracije i bili puno precizniji u napadu, za 46. pobjedu u ovoj sezoni.

Upravo je James sa 34 poena bio najefikasniji igrač u svom timu, dok se na drugoj strani istakao Zion Williamson koji je ubacio 35 poena.

Nikola Jokić je u pobjedi Denvera protiv Toronta rezultatom 133:118 postigao 23 poena uz 18 skokova i 11 asistencija, dok je Bogdan Bogdanović u pobjedi Sacramento Kingsa protiv Detroit Pistonsa rezultatom 106:100 postigao 15 poena.

U ranije odigranim mečevima, Clippersi su na svom terenu bili bolji od Philadelphije rezultatom 136:130, dok je Dallas bez Luke Dončića bio bolji od Minnesote rezultatom 111:91. U posljednjem meču večeri, Washington je kao gost bio bolji od Golden Statea.

Tabela: