NBA
14

Maestralni Luka Dončić nosio Dallas do nove pobjede, proradili Harden i Westbrook

K. H.
Ekipa Dallas Mavericksa porazila je Memphis Grizzliese rezultatom 138:122 uz novu sjajnu partiju Luke Dončića čime su stigli do šeste pobjede u devet odigranih utakmica ove sezone.

Dallas je ključnu razliku napravio sredinom treće, odnosno na početku posljednje dionice, kada su se odlijepili Memphisu na 15 poena razlike i do kraja meča uspjeli su mirno kontrolisati stečenu prednost i bez prevelike drame u završnici doći do trijumfa.

Prvo ime susreta bio je Slovenac Luka Dončić koji je postigao 24 poena uz 14 skokova, a ovaj sjajni košarkaš na double-double učinak dodao je i osam asistencija. Sve to Dončić je uradio za malo manje od 29 minuta na terenu. U poraženoj ekipi istakao se Jackson koji je ubacio 23 poena.

Brown sa 30 i Walker sa 26 poena nosili su Boston do pobjede protiv San Antonija u gostima rezultatom 135:115, što je sedma pobjeda Celticsa u osam odigranih mečeva u ovoj sezoni, a važan trijumf upisao je i Houston koji je kao gost slavio protiv Chicago Bullsa sa 117:94. Kod Rocketsa se istakao Harden koji je ubacio 42 poena uz 10 skokova i devet asistencija, a pratio ga je Westbrook koji je ubacio 26 poena.

Oklahoma je na svom terenu bila bolja od Golden Statea sa 114:108, a u posljedjem meču večeri New Orleans je bio bolji od Charlottea u gostima rezultatmo 115:110.