NBA
4

Maestralni Harden "uništio" Clipperse, LeBron i Lakersi bacili u očaj Golden State

K. H.
Ekipa Houston Rocketsa na krilima Jamesa Hardena porazila je Los Angeles Clipperse rezultatom 102:93, dok su Lakersi bili bolji od Golden Statea rezultatom 120:94.

Harden je odigrao još jedan briljantan meč i pokazao je da se nalazi u životnoj formi, a on je za nešto više od 44 minute na parketu protiv Clippersa ubacio 47 poena, a imao je i šest skokova i sedam asistencija.

Rocketsi su do pobjede stigli prije svega zahvaljujući sjajnoj igri u finišu meča. U prvoj dionici domaći tim je stekao prednost od 16 poena razlike i tu prednost je održavao sve do posljednje dionice, kada su se Leonard i društvo vratili u meč i anulirali prednost Houstona, ali onda na scenu opet stupa Harden koji je na kraju odveo svoj tim do pobjede.

Pored njega, u ovom meču istakao se Leonard koji je ubacio 26 poena uz 12 skokova, a dobar nastup je zabilježio Williams koji je meč završio sa 20 poena.

U još jednom izuzetno zanimljivom meču, LA Lakersi su na svom terenu porazili Golden State i tako upisali devetu pobjedu u 11 odigranih mečeva. Najbolji pojedinac susreta opet je bio LeBron James koji je ubacio 23 poena uz 12 asistencija, a pratio ga je Kuzma koji je ubacio 22 poena.

U gostujućem timu istakao se Russel koji je ubacio 21 poen, a zanimljivo, ekipa Golden Statea nakon 12 odigranih mečeva ima samo dvije pobjede i već sada možemo pričati o tome da će odlazak u play-off biti ravan čudu.

Ostali rezultati:

Charlotte - Memphis 117:119 Orlando - Philadelphia 112:97 Boston - Washington 140:133 Minnesota - San Antonio 129:114 Portland - Toronto 106:114