Euroliga
2

Maccabi siguran protiv Khimkija, Panathinaikos savladao Efes u napetoj završnici

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U prvoj utakmici večeri Eurolige, Khimki iz Moskve je u 8. kolu ugostio Maccabi Tel Aviv i upisao još jedan poraz (67:77).

Maccabi je do pobjede najviše vodio Jackson s 19 poena, a na drugoj strani tu je bio uvijek raspoloženi Šved, s 21 poenom, ali on nije mogao sam odvesti ekipu do preokreta.

Efes je ispustio pobjedu u napetoj završnici protiv Panathinaikosa (81:82).

Najbolji kod Efesa su bili Štimac i McCollum, koji su ubacili 15, odnosno 16 poena. S druge strane apsolutno je dominantan bio Calathes koji je postigao velikih 29 poena te praktički sam osigurava pobjedu Panathinaikosu u ovom meču.

Baskonija je došla na gostovanje Žalgirisu te ih potopila uz čak 20 razlike (77:97).

Jankunas je ubacio 20 poena za domaćine, ali nije to bilo dovoljno jer su za goste tu bili razigrani Shengelia i Beaubois, oba s 19 na svom računu.

U posljednjem meču večeri Real Madrid je u potpunosti uništio i deklasirao Unicaju s 89:57 te očitao pravu lekciju gostima.

Luka Dončić je ponovno bio solidan za Kraljeve upisavši dvocifren broj poena, odnosno zaustavivši se na solidnih 13, ali Real je ipak ovog puta predvodio Carroll sa 17. Za Unicaju tu su bili Milosavljević i Diaz, oba s 10, ali bilo je to premalo da bi se nešto moglo očekivati od ove utakmice.

Euroliga, osmo kolo:

Khimki – Maccabi 69:77 Efes – Panathinaikos 81:82 Žalgiris – Baskonia 77:97 Real Madrid – Unicaja 89:57

Tabela: