Pratio omiljene klubove
26

Luka Dončić u Sloveniji pratio utakmicu ABA lige, prijalo mu skandiranje navijača iz Srbije

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Slovenski košarkaš Luka Dončić sinoć je snimljen na utakmici ABA lige između Cedevita Olimpije i Crvene zvezde, a tokom meča su mu gostujući navijači iz Srbije čak i skandirali u jednom trenutku.

Dončić je karijeru počeo u Olimpiji, iz koje je kao 13-godišnjak prešao u Real Madrid i za prvi tim Kraljevskog kluba debitovao je kada je imao samo 16 godina.

Ipak, poznato je da je Crvena zvezda klub za koji navija i da je navijač ovog kluba u svim sportovima, što su dovoljni razlozi da dođe na sinoćnju utakmicu.

U ovoj sezoni znatno ranije nego što se očekivalo Dončić je završio nastup, jer se njegov Dallas nije uspio kvalifikovati u play-off, pa je tu priliku iskoristio za posjetu Stožicama i kada su shvatili da je došao na utakmicu, TV kamere su ga više puta stavile u krupni kadar.

Iako je tokom svakog kadra bio "hladan", Dončić nije mogao sakriti osmijeh nakon što su navijači iz Srbije počeli skandirati njegovo ime, nakon čega im je mahao.

[TWITTER]1650596809943793666[/TWITTER]

Statistički, Dončiću je prošla sezona bila i najbolja u NBA ligi. U prosjeku je postizao nešto više od 32 poena po meču te tome dodao 8,6 skokova i osam asisencija u prosjeku.