Nakon Red Bull King of the Rocka
8

Lovrić: Posebno me impresioniralo turističko razgledanje Alkatraza

Klix.ba
Svjetsko finale Red Bull King of the Rock održano je nedavno u zatvoru Alkatraz. Historija se ponovila. Opet je slavio Hugh "Baby Shaq" Jones koji je osvojio naslov najboljeg i tako odbranio titulu osvojenu 2011. godine.

On je u konkurenciji 64 igrača pokazao najviše u jednom od najzloglasnijih mjesta na planeti. U sablasnom osvjetljenju i zidovima koji se osipaju Jones je prezentirao impresivnu vještinu dostojnu da bude na pobjedničkom postolju.

Bh. predstavnik Marko Lovrić probio se među 32 najbolja. Eliminisao ga je Ellis, koji je branio boje SAD-a. Lovrić kaže da su utisci nakon ovog takmičenja odlični.

"Prvi put sam nastupao na ovom takmičenju i moram reći da su dojmovi zaista pozitivni. Ipak, moram priznati da sam očekivao malo dinamičnije utakmice i više trke. Mislim da su dominirali igrači koji su bili fizički spremni i oni koji su igrali okrenuti leđima“.

Košarkaš koji je svoje prve korake naučio u Širokom Brijegu naglašava da je sve bili isplanirano do najsitnijih detalja.

"Kada smo stigli u San Francisko dobili smo raspored za tri dana. Sve je bilo isplaniranio tačno u minutu. Znali smo šta trebamo raditi. Mene je posebno impresioniralo turističko razgledanje Alkatraza. Iako sam najavio da ću otići na univerzitet, to nisam sredio, ali se nadam da ću u budućnosti ostvariti svoj cilj. Kontaktirao sam nekoliko njih i očekujem odgovore“, tvrdi Lovrić.

Inače, veliko iznenađenje priredio je predstavnik iz Češke Republike Lukas Kraus koji se plasirao u finale.

"Mislim da je Čeh zaslužio titulu. Po mom sudu on je kompletniji i svestraniji igrač od Jonesa“, rekao je Lovrić i kaže kako preporučuje svim ljubiteljima čarobne igre pod obručima da se prijeve za naredno bh. takmičenje u Red Bull King of the Rocku.

Marko je na kraju dodao kako će u aktuelnoj košarkaškoj sezoni pokušati realizirati novi transfer.

"Bilo je nekih kontakata s klubovima. Vidjet ćemo šta će se desiti. Ipak, prioritet mi je da završim fakultet", zaključio je naš sagovornik.