Košarka
0

Los Angeles Lakersi se odrekli Metta World Peacea

Totalsport
Metta World Peace (Foto: AFP)
Metta World Peace (Foto: AFP)
Metta World Peace, 33-godišnji košarkaš Los Angeles Lakersa, ranije poznat kao Ron Artest, postao je slobodan igrač i sada već bivši član ugledne ekipe sa Zapadne obale.

Naime, Lakersi su odlučili iskoristiti amnestivnu klauzulu u ugovoru, te su se zahvalili World Peaceu na njegovim uslugama. U Lakersima je ovaj sjajni odbrambeni igrač bio od 2009. godine, a godinu dana kasnije je s klubom osvojio i naslov NBA prvaka.

Inače, 2004. godine je bio proglašen za najboljeg odbrambenog igrača lige, a te je godine ujedno jedini put u karijeri nastupao na All-Star utakmici. Prije Lakersa je igrao za Chicago, Indianu, Sacramento i Houston.

"Teško je Metti reći zbogom. Proživjeli smo zajedno sjajne godine, a svi koji su ga poznavali znaju kako ga je lako voljeti", rekao je generalni menadžer kluba Mitch Kupchak.

Ne zna se gdje će World Peace nastaviti karijeru, a on je na Twitteru poslao dvije poruke "Yao Ming stižem, nastavljam karijeru u Kini" i "Ostavljam košarku, postajem hokejaš i igrat ću za LA Kingse".