U Dallasu se protive tome
357

Ljubav prema domovini jača od NBA dolara: Dončić će igrati za Sloveniju u kvalifikacijama za SP

E. B.
Luka Dončić
Luka Dončić
Jedan od najboljih košarkaša svijeta Luka Dončić će igrati za reprezentaciju Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iako se njegov klub Dallas protivi tome.

Dončić je ove sezone odigrao ukupno 80 utakmica za Dallas sa kojim je ispao prije četiri dana u finalu Zapadne konferencije play-offa od Golden Statea.

Stoga mu čelnici Dallasa preporučili da preskoči utakmice reprezentacije krajem juna i početkom jula, ali on ne želi čuti za to.

Dončićeva ljubav prema domovini je, očito, jača od NBA dolara i zahtjeva vlasnika Dallasa, te će mladi bek predvoditi Sloveniju u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za SP protiv Hrvatske 30. juna i Švedske 3. jula.

Prvo mjesto na tabeli zauzima Finska sa tri pobjede i jednim porazom, Švedska i Slovenija imaju skor 2-2, a Hrvatska je na skoru 1-3. Plasman u narednu fazu kvalifikacija izborit će po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

"Za 15 dana počinjem sa treninzima. Prvo ćemo se kvalifikovati na SP, onda slijedi pauza nakon koje počinju pripreme za Eurobasket. Čeka me naporno ljeto, ali uvijek sam govorio - ako nisam povrijeđen, igrat ću za reprezentaciju Slovenije", poručio je Dončić.

Upravo će na Eurobasketu koji počinje 1. septembra jedan od rivala Slovenije u grupi biti i naša selekcija.