Izbačen iz restorana
0

Litvanski košarkaš pod misterioznim okolnostima pronađen mrtav nasred ulice u Italiji

D. P.
Cybas je nastupao u Danskoj (Foto: Instagram)
Cybas je nastupao u Danskoj (Foto: Instagram)
Litvanski košarkaš Aurimas Cybas (27) pronađen je mrtav nasred ulice u italijanskoj Đenovi nakon što je došao u posjetu svom prijatelju, također košarkašu.

Cybas je bio u posjeti svom prijatelju i sunarodnjaku Rimantasu Daunysu, a putovanje se pretvorilo u tragediju nakon što je ovaj 27-godišnjak misteriozno pao s visine od 20 metara.

Istražitelji ne žele isključiti nijedan scenarij, a obdukcija je zakazana za četvrtak, nakon čega će biti poznato više detalja.

Cybas je igrao za danski košarkaški klub Bjerringbro BK, a bio je u posjeti prijatelju koji nastupa za italijanski Pallacanestro Sestri, ekipu koja se nalazi u predgrađu Đenove.

Dvojica košarkaša su bila u izlasku u Đenovi kada se stradali košarkaš posvađao s nekim posjetiteljima noćnog kluba. Nakon toga je Cybas izbačen iz kluba, a prijatelji ga kasnije nisu mogli pronaći i prijavili su nestanak.

Ujutro je pronađeno beživotno tijelo muškarca koji je prolazio ulicom, prenose lokalni mediji, a ispostavilo se da je to tijelo košarkaša za kojim se tragalo.

Istražitelji ne žele isključiti ni mogućnost samoubistva, iako to njegovi prijatelji i porodica poriču.

Njegov brat je otkrio kako Cybas gotovo nikada ne konzumira alkohol te da nikada nije ulazio u sukobe. Na njegovom tijelu pronađene su rane pa se istražuju svi mogući scenariji.