Noć rekorda
44

Lillard uspio što nikada niko nije na All-Staru, Nurkić ga odmah nazvao “babom”

D. P.
Lillard je blistao tokom cijelog vikenda (Foto: Twitter)
Lillard je blistao tokom cijelog vikenda (Foto: Twitter)
Tokom noći iza nas košarkaška selekcija Istoka savladala je Zapad u NBA All-Star utakmici, a zablistao je iskusni košarkaš Milwaukee Bucksa Damian Lillard, koji se ima čime pohvaliti nakon ovog vikenda.

NBA je za ovu godinu vratila format Istok-Zapad, a tim sastavljen od igrača iz Istočne konferencije slavio je rezultatom 211:186.

Na kraju je postavljeno mnoštvo rekorda. Tako smo dobili prvu ekipu u historiji koja je ubacila više od 200 poena na All-Star utakmici, a postignuto je rekordnih 397 poena.

Međutim, Lillard je uspio postaviti All-Star rekord koji će teško biti oboren u skorijoj budućnosti. Košarkaš Bucksa je ubacio 39 poena uz šest asistencija i tri skoka, proglašen je MVP-jem utakmice, a noć prije pobijedio je u takmičenju šutiranja trojki.

Tako je postao prvi igrač ikada koji je uspio tokom All-Star vikenda osvojiti takmičenje u trojkama i postati MVP-jem utakmice.

Odmah se oglasio na društvenim mrežama i njegov veliki prijatelj Jusuf Nurkić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine napisao je kratko "Babo" i dodao ime Damiana Lillarda, čime je otkrio da je i on sretan zbog podviga svog nekadašnjeg saigrača.