Košarka
83

Lijepe slike iz Skenderije, Igokea se zahvalila na gostoprimstvu

Piše: N. K.
Košarkaši Igokee osvajači su Kupa Bosne i Hecregovine nakon što su sinoć u prepunoj Skenderiji savladali Bosnu Royal Jelly 79:67 te tako odbranili naslov pobjednika u najmasovnijem takmičenju naše zemlje.

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Aleksandar Fulurija pehar za pobjednika Kupa uručio je kapitenu Igokee Vuku Radivojeviću, a vrijedan pažnje svakako je potez sarajevske publike koja je aplauzom pozdravila osvajače najmasovnijeg takmičenja.

Tim povodom oglasio se i klub iz Aleksandrovca saopćenjem na zvaničnoj stranici u kojem se čelnici Igoekee zahvaljuju sportskim prijateljima iz KK Bosna.

"Košarkaški klub Igokea i Uprava ekipe iz Aleksandrovca zahvaljuju se svom rivalu u finalu Kupa KK Bosna Royal Jelly na sjajnom prijemu i velikodušnom gostoprimstvu. Igosi su sinoć osvojili titulu osvajača Kupa BiH pošto su savladali domaću ekipu u finalnom susretu 79:67. Ono što je obradovalo izabranike Dragana Bajića, kao i cijeli stručni štab našeg tima, jeste fer i korektno navijanje domaćih navijača, posebno aplauzi i ovacije pri uručenju pehara i medalja", stoji u saopćenju.

Ovakvi potezi definitivno vraćaju vjeru u bh. košarku i naš sport te se možemo nadati da će u duhu fair-playa u ovakvim i sličnim situacijama postupati i ostali sportski kolektivi u BiH.