Košarka
18

Liga 10: Sloboda slavila protiv Širokog

Piše: O. T.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U 10. kolu košarkaške Lige 10 Bosne i Hercegovine Sloboda je na svom terenu pobijedila Široki (85:69).

Ovo je četvrta uzastopna pobjeda za Slobodu i šesta ukupno u dosadašnjem dijelu prevenstva. Sloboda je upisala i tri poraza, a trenutno ima utakmicu manje u odnosu na većinu drugih timova lige pošto će naknadno igrati meč proti KK Kakanj.

Širokom je ovo sedmi poraz, odnosno šesti u posljednjih sedam mečeva. Sve tri pobjede koje je Široki upisao u dosadašnjem dijelu prvenstva stigle su na domaćem terenu.

Najbolji strijelac Slobode u ovom meču bio je Hasandić koji je postigao 23 poena, a pratili su ga Latifagić i Brown sa 15, odnosno 13 poena. Na drugoj strani 15 poena ubacio je Đugum, dok je Drežnjak dodao 13 poena.

Jučer je u okviru 10. kola Građanski na svom terenu pobijedio Mladost iz Mrkonjić Grada (95:83). Sjajnu predstavu za domaći tim pružio je Marković koji je imao double-double učinak od 26 poena i 10 skokova, a fantastične brojke imao je i njegov saigrač Marojević koji je ubacio 21 poen i skupio 10 skokova. Na drugoj strani Aleksić i Nisanović su ubacili po 16, a Šutulović 15 poena.