Slavlje u Dubrovniku
135

Legendarni Pau Gasol prisustvovao je vjenčanju Jusufa Nurkića i Emine Durić

G. M.
Pau Gasol je na vjenčanje stigao sa suprugom (Foto: dubrovniktv.net / Screenshot)
Pau Gasol je na vjenčanje stigao sa suprugom (Foto: dubrovniktv.net / Screenshot)
Jusuf Nurkić i njegova partnerica Emina Durić jučer su se vjenčali u Dubrovniku, a fotografije sa svečanosti obišle su region.
Kako smo već objavili, vjenčanje su uveličale brojne poznate ličnosti, među kojima su košarkaš Portland Trail Blazersa Anfernee Simons s djevojkom Bre Hudson, Emina Ganić, Lejla i Tarik Filipović, Sabina i Enis Bešlagić, Viktorija i Dino Rađa…
(Foto: dubrovniktv.net / Screenshot)
(Foto: dubrovniktv.net / Screenshot)

Jedna od "zvijezda" večeri zasigurno je legendarni španski košarkaš Pau Gasol koji se pojavio na vjenčanju.

Ceremonija vjenčanja održana je na tvrđavi Lovrijenac, a Emina je zablistala u izrezanoj vjenčanici. Jusuf se odučio za klasično odijelo.

Najprije je prisutne zabavljao popularni Petar Grašo, a potom je zapjevao I Željko Joksimović. Svi prisutni sjajno su se zabavljali.

Gasol je jedan od najboljih evropskih košarkaša u historiji, a karijeru je počeo 1998. godine u Barceloni sa 18 godina, da bi već u 21. već otišao u NBA kada ga je trećim pickom odabrao Memphis.

Osim Memphisa igrao je i za Los Angeles Lakerse, Chicago, San Antonio i Milwaukee, da bi karijeru završio u matičnom klubu Barceloni.

Bio je prvak NBA lige s Lakersima 2009. i 2010. godine, a s Barcelonom je bio prvak Španije 1999., 2001. i 2021. godine, španski Kup je osvojio 2001.

Šest puta je izabran za All-Star, dva puta je bio u drugoj NBA petorci i dva puta u trećoj. Sa Španijom je na velikim takmičenjima osvojio 11 medalja. Najznačajnija su tri evropska i jedno svjetsko zlato, te dva olimpijska srebra.