Privukao veliku pažnju
33

Legendarni NBA šampion u suknjici došao na povorku ponosa: Ljubav će uvijek pobijediti

D. P.
Rodman je pružio podršku učesnicima u New Yorku (Foto: Instagram)
Rodman je pružio podršku učesnicima u New Yorku (Foto: Instagram)
Legendarni NBA košarkaš i peterostruki prvak najjače lige svijeta Dennis Rodman iznenadio je mnoge nakon što se na Prideu u New Yorku pojavio u suknjici.

Rodman je na Instagram nalogu objavio snimak na kojem se vidi da je prisustvovao Prideu u New Yorku, a tu je pozdravio okupljenje. Izazvao je oduševljenje nakon što se pojavio u suknjici.

Na taj način slavni košarkaš pružio je podršku okupljenima, a napisao je uz objavu da će "ljubav uvijek pobijediti".

Zbog svoje objave, dobio je najrazličitije komentare. Veliki je broj onih koji su mu se zahvalili za dolazak te poručili da je velika stvar njegova poruka, dok je ozbiljan broj i onih koji ga vrijeđaju u komentarima.

Rodmanovu karijeru, koja je trajala do 2006. godine, ali i period nakon nje, obilježili su brojni skandali van košarkaške dvorane.

Između ostalog, izdvaja se njegova posjeta predsjedniku Sjeverne Koreje Kimu Jongu Unu iz 2014. godine, nakon čega je poručio da će s kontroverznim čelnikom ove azijske zemlje biti zauvijek prijatelj.

Podsjetimo, 62-godišnji Rodman već dugo ne igra na košarkaškim terenima. Od 1986. do 2000. godine osvojio je pet titula prvaka NBA lige, a dva puta od toga izabran je u All-Star tim.

Titule prvaka NBA lige osvajao je u Detroitu i Chicagu, dva puta s Pistonsima te tri puta s Bullsima.