Otvorena poruka
13

LeBron odgovorio novinarki: Hvala joj, ali neću ušutjeti i voditi loptu

Klix.ba
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
Najbolji košarkaš na svijetu LeBron James nije dugo čekao kako bi odgovorio na poruku novinarke Fox Newsa, Laure Ingraham od prije nekoliko dana.

Naime, Laura je Jamesu poručila da bi trebao manje vremena provoditi komentirajući tekuću političku situaciju i mandat Donalda Trumpa te jednostavno "ušutjeti i voditi loptu."

"Neću ušutjeti i voditi loptu. Stoga hvala joj, kako god se zove. Imam priliku sjediti ovdje, govorit o onome što je zaista važno i pomoći mladima", rekao je James nakon treninga u sklopu All-Star meča, koji je na rasporedu večeras.

Podsjetimo, James je prije nekoliko dana ponovno kritikovao Trumpa, kazavši kako američkog predsjednika jednostavno "nije briga za ljude".

"Prvi čovjek Amerike je osoba koja ne razumije ljude. Ustvari, je.. se njemu za običnog čovjeka. Dok sam ja odrastao, tri posla su bila svakom inspiracija. Predsjednik SAD-a, najbolji sportaši i veliki muzičari. Niste mogli pomisliti da biste mogli biti na njihovim mjestima, ali ste kupili inspiraciju od njih. Trenutno, ovaj predsjednik izgovara riječi koje se ne mogu promijeniti i koje nisu izgovorene u pravo vrijeme", rekao je tada LeBron.